Veliki virtualni obilazak prednost za svaku organizaciju

Kada pomislimo na virtualni obilazak nekretnine, uobičajeno mislimo na:

Tehnologija virtualnog obilaska je u posljednjih nekoliko godina jako napredovala. Velike organizacije (Hoteli, Ustanove, Škole…) imaju priliku stvoriti virtualni obilazak svog objekta točno onako kako žele. Za uspješnost ovakvih projekata izuzetno je važno odrediti ciljeve i želje usklađene s marketinškim planom (iskazati ideje), na nama je da predložimo moguće i izvedivo, te da zajednički ostvarimo uspješan projekt.

Što je veliki virtualni obilazak ?

Virtualni obilasci dolaze u različitim stupnjevima veličine kako bi zadovoljili sve potrebe, od malih stanova do velikih korporativnih objekata. Mogu biti s velikim brojem sfernih fotografija i/ili velikim područjem koje obuhvaćaju (više objekata).

Kako bi bolje razjasnili što je to veliki virtualni obilazak i koje su njegove prednosti pogledajmo studiju slučaja: Za potrebeCentra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagrebizrađene su virtualne šetnje svih odjela.

Veliki virtualni obilazakprednosti

Veliki virtualni obilasci služe za određeno tržište, uključujući organizacije s velikim objektima i/ili više objekata. Ovi obilasci se razlikuju od uobičajenog virtualnog obilaska (interaktivne virtualne šetnje ili Street View-a). Uobičajeni virtualni obilasci osmišljeni su za prikaz lokacije s njenim specifičnostima. Veliki virtualni obilazak sadrži mnoge prednosti koje uobičajeni virtualni obilasci nemaju. 

veliki virtualni obilazak

Stvaranje jednostavnosti od složenosti

Veliki virtualni obilazak obuhvaća veliko područje. Pri izradi polazi se od manjih cjelina (sa svojim kartama i oznakama), te se sve te manje cjeline sjedinjuju u veliki virtualni obilazak. Kod ovakvih obilazaka, snalaženje u prostoru može biti otežano. Zato se postavlja više mapa i/ili tlocrta prostora koje prikazuju.

Sagledavanjem cjeline korisnik ima pregled svih bitnih sadržaja. Uvidom u cjelinu, korisnik odabire područje od interesa, te ide ravno na željenu lokaciju. Korisnik ne gubi vrijeme na ostala područja. Integracijom funkcionalnosti interaktivne virtualne šetnje može se isticati pojedinosti, te dijeliti informacije na različite načine (dokument, fotografija, video, web, itd…).

Visoko ciljani korisnički segmenti

U obilasku ovog razmjera, nisu svi zainteresirani za isto jer lokacija može ponuditi više usluga/sadržaja. Dizajniranje svakog odjeljka vrlo je jednostavno i može imati integriranu vlastitu marku u boji kako bi stvari bile vizualno odvojene i povezane s robnom markom. Dodatno, vrlo je jednostavno integrirati postojeći sadržaj (tekst/fotografije/video).

Veliki virtualni obilazak kombinira više lokacija

Ukoliko firma ima više lokacija i sve ih želi spojiti u jedan veliki virtualni obilazak, njihova kombinacija ima smisla. Sagledavaju se mogućnosti i prednosti djelovanja firme na više lokacija, a interes pojedinca lako se usmjerava na pojedinost (lokaciju, proizvod, i sl.).

Dizajniran za poboljšanje vašeg prodajnog toka

Na vama je određivanje cilja virtualnog obilaska. Cilj velikog virtualnog obilaska mora biti usklađen s marketinškim planom i ne nužno isti za sve lokacije (ukoliko se sastoji od više). Usklađenost cilja i marketinškog plana s izvedbom sigurno dovodi do uspjeha projekta na zadovoljstvo svih dionika. Za jednu lokaciju cilj može biti samo prikaz prostora, za drugu isticanje proizvoda i/ili usluga koje nudi itd.

Radi uz vašu postojeću marketinšku strategiju

Povezujuća poruka vaše strategije ostvaruje se kroz različite ciljeve. Veliki virtualni obilazak može dodati vrijednost vašoj postojećoj marketinškoj strategiji. Ovisi samo kako se implementira. O tome kako promovirati i plasirati svoj virtualni obilazak možete pogledati na našem blogu .

Što je potrebno za stvaranje velikog virtualnog obilaska ?

Od strane klijenta, često radimo s marketinškim i/ili prodajnim timom. Timovi pomažu u osmišljavanju, usavršavanju i dizajniranju virtualnog obilaska. Usklađenost marketinških ciljeva i virtualnog obilaska cijeli projekt dovodi do uspjeha.

Virtualni obilazak

Veliki virtualni obilazak izazov je za našeg klijenta, ali i za Centar 360. Rezultat ne dolazi sam, za stvaranje velikog virtualnog obilaska potrebno je puno vremena, truda, planiranja i timskog rada. Sinergijom svih ideja i nastojanja uspjeh je zagarantiran.

Categories: