Razlika između interaktivne virtualne šetnje i interaktivne karte (Street View)

Interaktivne virtualne šetnje i Street View imaju mnogo značajki koje se preklapaju, ali su same po sebi vrlo različite jedna od druge. Istražimo razlike između interaktivne virtualne šetnje od 360° i interaktivnih karata Street View.

Što su interaktivne virtualne šetnje?

Interaktivna virtualna šetnja omogućava klijentima komunikaciju s okruženjem. To im omogućava iskustvo obilaska, od hotspota do hotspota (od fotosfere do fotosfere) i komunikaciju s detaljima u prostoru (POIs). Ti detalji (POIs) mogu biti informacije u obliku fotografije, dokumenta (PDF, doc i sl.), video isječka, audio datoteke, cijene proizvoda ili neke druge virtualne šetnje (npr. Google Street View). Centar 360 izrađuje interaktivne virtualne šetnje vaših prostora prilagođene vašim potrebama (potrebama klijenata). Visoka razina integracije omogućava klijentima doživljaj na lokaciji s mnogim informacijama, iz udobnosti svog doma. Iskoristite ih kao učinkovit marketing alat.

Interaktivne virtualne šetnje - TOMY Bedekovčina

Što su interaktivne karte Street View?

Interaktivna karta je vizualizacija temeljena na karti. Daje informacije radi lakšeg razumijevanja. Poznati su kao geografski informacijski sustavi (GIS). Pomicanjem po karti i odabirom prikazanih oznaka dobivate više informacija o odabiru. Najpoznatiji primjer je Google Maps. Kretanjem kroz Street View dobivate informacije o prostoru, ali ne dobivate informacije o pojedinostima (npr. cijena proizvoda, način upotrebe proizvoda, mogućnost narudžbe i sl.).

Street View TOMY Bedekovčina

Kada se koriste interaktivne virtualne šetnje?

Glavna prednost interaktivne virtualne šetnje je iskustvo stvarnog svijeta. To iskustvo nadopunjeno je brojnim informacijama koje vam mogu biti korisne bez da napuštate virtualni obilazak. Dobar primjer upotrebe interaktivne virtualne šetnje može biti virtualna šetnja vašom trgovinom. Klikom (odabirom) na pojedine proizvode klijent dobiva dodatne informacije o dotičnom proizvodu (karakteristike, cijena i sl.). Moguće je čak i kupiti proizvod bez izlaska iz virtualnog obilaska.

Kada se koristiti interaktivna kart Street View?

Interaktivnu kartu koristite kada želite klijente upoznati s širim područjem. Važno je znati točnu lokaciju, te kako doći do te lokacije (npr. vaše trgovina). Npr. ako u Google Maps upišete adresu željene lokacije vjerojatno vas zanima kako doći do te lokacije. Ako je tražena lokacija prikazana s virtualnom šetnjom Street View sigurno će se vaši klijenti lakše snaći. Razmislite o svom marketinškom planu. Iskoristite prednosti Google Street View za vaše poslovanje.

Možete li kombinirati interaktivne virtualne šetnje i Street View?

Naravno, moguće ih je integrirati i lako koristiti prednosti obje. Interaktivna virtualna šetnja može uključivati tlocrte prostora ili šireg prostora (Google Mapa). To vam omogućava lakše snalaženje dolaska do lokacije i prostorne informacije o samoj lokaciji. Nedostatak – nije postavljena na Google Maps.

Iznajmljivači apartmana vjerojatno će se odlučiti za Street View kako bi olakšali pronalaženje njihove lokacije potencijalnim gostima i prikazali prostor (apartmana). Njima vjerojatno nije potrebna interaktivnost u kojoj opisuju postavljeni SAMSUNG TV, jer je to vidljivo iz prikaza.

Trgovci i lokali koji prodaju proizvode i/ili usluge i žele kroz virtualnu šetnju omogućiti komunikaciju s klijentima (informacije o proizvodu i/ili usluzi) vjerojatnije će se odlučiti za interaktivnu virtualnu šetnju.

Zaključak

Ovisno o vašim potrebama odabrat ćete jednu od ponuđenih ili kombinaciju. Za češće pojavljivanje na Google tražilici i/ili Gooogle Maps odabrat ćete Street View. Street View pruža informacije o izgledu prostora i snalaženje na kartama. Dostupna je 24/7 , trajno je pohranjena na Google serverima i lokaciju je lako pronaći (Google Maps, Google Street View). Ako vam je prioritet snalaženje na karti i jasne upute dolaska do vašeg prostora koristi se Street View.

Interaktivna virtualna šetnja također je dostupna 24/7 , ali za razliku od Street View-a pohranjena je na vaš server (HOST) ili na server Centra360. Za pristup ovako prikazanoj virtualnoj šetnji potrebno je doći do web stranice na kojoj je objavljena virtualna šetnja (vaša web stranica). Prednost interaktivne virtualne šetnje je mogućnost brojnih interakcija i informacija za koje ste se odlučili postaviti. Ako ste sigurni da vas klijenti znaju / mogu pronaći, a želite im prikazati prostor s brojnim informacijama koristite interaktivne virtualne šetnje.

Interaktivni virtualni obilasci i interaktivne karte (Street View) imaju različite namjene. Svakako, nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za kombinaciju. Postavite vašu virtualnu šetnju Street View na Google Maps i interaktivnu virtualnu šetnju na vašu web stranicu (i/ili društvene mreže). Sada ste sigurno pokrili sve zahtjeve klijenata, osigurali prisutnost, snalaženje i obilje informacija. Interaktivne virtualne šetnje i Google Street View učinkovit su alat za digitalni marketing. Vaše poslovanje postaje vidljivo, interesantno i uspješno. Preuzmite stvar u svoje ruke!

Kako do interaktivne virtualne šetnje i Street Viewa?

Kontaktirajte nas danas, možemo vam pomoći u stvaranju interaktivnog virtualnog obilaska od 360° i/ili interaktivne karte Street View. Putem e -pošte ili telefonom zatražite informacije, mi smo ovdje zbog vas.

Interaktivne virtualne šetnje

Categories: