FAQ

Sadržaj

Što je virtualna šetnja?
 • Što je virtualna šetnja?

  virtualne šetnje poboljšavaju SEOVirtualna šetnja vizualni je 3D prikaz unutrašnjosti vašeg poslovanja i klijentima omogućava iskustvo prolaska od 360° kroz vaš prostor. Pruža impresivno interaktivno iskustvo prije posjete.
  To je marketinški alat i izvanredna promocija za male tvrtke, restorane, ustanove, trgovine, fitness, evente, hotele, tržište nekretnina i još mnogo toga…

 • Koja oprema je potrebna za prikaz virtualne šetnje?

  Virtualna šetnja može se prikazivati na svim uređajima (PC, mobitel, tablet…). Dovoljno je odabrati dobiveni link.

  Ukoliko je virtualna šetnja postavljena na vašu web stranicu, prikaz je omogućen unutar web stranice (iframe – embede cod).

  Sferne fotografije (panorame 360) postavljene na Booking.com prikazuju se unutar web stranice Booking.com.

 • Kako funkcionira virtualna šetnja?

  Kretnjam kroz virtualni prostor pomoću miša koji je ranije snimljen kamerom 360, te obrađen u program za spajanje sfernih fotografija. Za obradu sfernih fotografija i prikaz virtualnog prostora koristimo program Simple virtual tour.

  U virtualni prostor mogu biti dodane razne interaktivne oznake (fotografije, filmovi, poveznice na proizvode i sl.).

  Kao konačni proizvod vi koristite link na virtualnu šetnju (koji možete ugraditi u vlastitu web stranicu i/ili podijeliti s javnosti) ili pojedinačne sferne fotografije (koje se najčešće koriste za prikaz na platformi booking.com).

 • Koje su prednosti virtualnih obilazaka?

  Obilazak nekretnine iz udobnosti svog doma (i svog uređaja) sigurno je jedna od najvećih prednosti virtualnih obilazaka. Uspoređujući vrijeme koje vam je potrebno za fizički obilazak i vrijeme koje vam je potrebno za virtualni obilazak nekretnine neusporedivo je.

  Vrijeme je novac! Možete posjetiti neograničen broja nekretnina, zabilježiti pojedinosti i vraćati se na iste n puta. Virtualni obilasci su udobni i praktični. Ako želite u pregled nekretnine uključiti i druge osobe, dovoljno je poslati link toj osobi i ona može virtualno prošetati nekretninom.

  Kaže se: “Slika govori tisuću riječi.” Ako je to tako, virtualna šetnja govori još više! Kamera od 360 vidi sve, daje vam pravu perspektivu nekretnine.

 • Koji su nedostaci virtualnih obilazaka?

  Virtualni obilazak uglavnom uključuje samo mikro lokaciju nekretnine. Nećete moći vidjeti susjednu zgradu i okolicu, pa će biti potrebna dodatna istraživanja. Razgovarati sa susjedima i dobiti predodžbu o dinamici područja na kojem se nalazi nekretnina može biti važan faktor pri odabiru. Ipak, postoji rješenje i za ovaj problem.
  Uz Google Street View možete upoznati okolinu, „prošetati“ ulicom i upoznati sadržaje koji se nude u okolici.

  Kroz virtualnu šetnju obilazite stan bezbroj puta, izrađujete točne procjene u kojem je stanju nekretnina, no još uvijek to nije isto kao i biti u stanu (nekretnini). Koliko svjetla obasjava kuhinju, čuje li se buka u spavaćoj sobi, kako miriše kada uđete u dom?

  Uz virtualni obilazak možda nećete imati priliku osobno upoznati stanodavca i riješiti sva pitanja koja vas zanimaju prije useljenja.

  Interaktivne virtualne šetnjeizvrstan su alat za uštedu vremena, energije i novca. Prednosti su neupitne, ali postoje i nedostaci. Koristeći prednosti virtualnih obilazaka možete napraviti uži izbor interesantnih nekretnina, a osobnim obilaskom prebroditi nedostatke.

 • Koliko traje izrada virtualne šetnje?

  Snimanje virtualne šetnje za manje prostore traje 30 minuta do par sati, ovisno o veličini prostora. Snimanje vrlo velikih projekata naravno traje nekoliko dana. Nakon snimanja potrebno je fotografije obraditi i postaviti / izraditi virtualnu šetnju. Za manje projekte izrada traje jedan do dva dana.

 • Mogu li se dodati informacije i linkovi unutar virtualne šetnje?

  Dodaju se POI (point of interes) koje mogu prikazivati sadržaj unutar obilaska, kao što su slike, videozapisi, veze, karte, obrasci i sl.

 • Može li se virtualna šetnja ažurirati ako dođe do promjena u prostoru?

  Moguće su naknadne izmjene (npr. dodavanje novih panorama, zamjna starih panorama s novima, dodavanje POI (point of interes), dodavanje ažurirane karte / tlocrta i sl.).

 • Kakav je postupak izrade virtualne šetnje?

  cijena virtualna šetnjaNakon Vašeg iskazanog interesa za snimanje i izradu virtualne šetnje dogovaramo izgled virtualne šetnje, vrijeme snimanja, cijenu itd…

  U dogovoreno vrijeme dolazimo u prostor koji ste namijenili snimanju. Iscrtavamo okvirni tlocrt prostora, te vršimo snimanje kamerom 360. Snimljene fotografije obrađujemo i pripremamo za objavu. U programu Simple virtual tour spajamo sferne fotografije u virtualnu šetnju. Po potrebi dodajemo fotografije, filmove, poveznice i informacije koje želite objaviti unutar same virtualne šetnje (npr. linkove na proizvode koje prodajete). Odaberite, virtualna šetnja objavljena na Google kartama (Google Street View) i/ili kao samostalna interaktivna virtualna šetnja.
  Na Vaš e-mail šaljemo link na virtualnu šetnju kako bi mogli izvršiti pregled. Nakon što ste pregledali snimljeni materijal vršite plaćanje po dogovorenoj cijeni. Sve cijene iskazane su s PDV-om.

 • Kako se razlikuje virtualna šetnja od običnog pregledavanja slika ili videozapisa?

  Virtualna šetnja pruža interaktivnost. Korisniici imaju mogućnost slobodnog kretanja i pregledavanja prostora. Korisnik se osjeća kao da je fizički prisutan unutar prostora, što omogućava istraživanje prostora i uvid u detalje. Ukoliko su postavljene točke interesa (POI – point of interes) korisnici imaju dodatnu mogućnost razumijevanja pojedinih detalja I informiranja o istima.

  S virtualnom šetnjom, možete donijeti svoj prostor kamo god želite.

  Kod prikaza običnih fotografija i/ili video zapisa korisnici nemaju kontrolu nad prikazanim sadržajem.

 • Koje su prednosti virtualne šetnje u usporedbi sa stvarnim šetnjama?

  Virtualne šetnje omogućavaju korisnicima da postanu dio akcije, u interakciji s okolinom i otkrivanju novih stvari. Virtualne šetnje pružaju mogućnosti prenošenja marketinških poruka i privlačenju pozornosti potencijalnih klijenata.

  Osnovne prednosti su:

  * gledatelji imaju kontrolu nad onime što vide (pogled od 360 stupnjeva)

  * gledatelji se mogu zamisliti na destinaciji putovanja

  * agencije, iznajmljivači i hoteli mogu utjecati na to

  * može se prikazati bilo koji aspekt odredišta.

 • Što su interaktivne karte Street View?

  Interaktivna karta je vizualizacija temeljena na karti. Daje informacije radi lakšeg razumijevanja. Poznati su kao geografski informacijski sustavi (GIS). Pomicanjem po karti i odabirom prikazanih oznaka dobivate više informacija o odabiru. Najpoznatiji primjer je Google Maps. Kretanjem krozStreet Viewdobivate informacije o prostoru, ali ne dobivate informacije o pojedinostima (npr. cijena proizvoda, način upotrebe proizvoda, mogućnost narudžbe i sl.).

 • Koja je razlika između interaktivne virtualne šetnje i Google Street View

  Interaktivni virtualni obilasci i interaktivne karte (Street View) imaju različite namjene. Svakako, nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za kombinaciju. Postavite vašu virtualnu šetnju Street View na Google Maps i interaktivnu virtualnu šetnju na vašu web stranicu (i/ili društvene mreže). Sada ste sigurno pokrili sve zahtjeve klijenata, osigurali prisutnost, snalaženje i obilje informacija. Interaktivne virtualne šetnje i Google Street View učinkovit su alat za digitalni marketing. Vaše poslovanje postaje vidljivo, interesantno i uspješno. Preuzmite stvar u svoje ruke!

  Za češće pojavljivanje na Google tražilici i/ili Gooogle Maps odabrat ćete Street View. Dostupna je 24/7 , trajno je pohranjena na Google serverima i lokaciju je lako pronaći (Google Maps, Google Street View). Ako vam je prioritet snalaženje na karti i jasne upute dolaska do vašeg prostora koristi se Street View.

  Prednost interaktivne virtualne šetnje je mogućnost brojnih interakcija i informacija za koje ste se odlučili postaviti. Ako ste sigurni da vas klijenti znaju / mogu pronaći, a želite im prikazati prostor s brojnim informacijama koristite interaktivne virtualne šetnje.

 • Možete li kombinirati interaktivne virtualne šetnje i Street View?

  Naravno, moguće ih je integrirati i lako koristiti prednosti obje. Interaktivna virtualna šetnja može uključivati tlocrte prostora ili šireg prostora (Google Mapa). To vam omogućava lakše snalaženje dolaska do lokacije i prostorne informacije o samoj lokaciji. Nedostatak – nije postavljena na Google Maps.

  Iznajmljivači apartmana vjerojatno će se odlučiti za Street View kako bi olakšali pronalaženje njihove lokacije potencijalnim gostima i prikazali prostor (apartmana). Njima vjerojatno nije potrebna interaktivnost u kojoj opisuju postavljeni SAMSUNG TV, jer je to vidljivo iz prikaza.

  Trgovci i lokali koji prodaju proizvode i/ili usluge i žele kroz virtualnu šetnju omogućiti komunikaciju s klijentima (informacije o proizvodu i/ili usluzi) vjerojatnije će se odlučiti za interaktivnu virtualnu šetnju.

 • Mogu li virtualnu šetnju poslati mailom ili porukom?

  Možete poslati kao svaki drugi link (poveznica), ugraditi u vlastitu web stranicu, objaviti na društvenim mrežama, objaviti na Booking.com i sl. Možete koristiti WhatsApp ili Vober slanjem linka na sadržaj koji želite prikazati. Ukoliko želite poslati / objaviti u tiskanom obliku preporučamo korištenje QR coda.

 • Na kojim uređajima se može pregledavati virtualna šetnja?

  Virtualna šetnja može se pregledavati na računalu, tabletu, mobitelu, VR uređaji.

 • Koje informacije će biti dostupne korisnicima unutar virtualne šetnje?

  Ovisno o vašim željama, moguće je prikazati opis prostora, cijene, poveznice na proizvode koje nudite itd.

 • Kako mogu promovirati virtualnu šetnju?

  Odlučili ste se na izradu virtualne šetnje Vašim poslovnim prostorom / nekretninom. Šetnja je objavljena i javno dostupna, ali to ne znači da će ju odmah svi vidjeti. Vrlo je važno da informirate Vašu ciljanu publiku da Vaš prostor sada mogu vidjeti i virtualno u 360°. Virtualnu šetnju možete promovirati na različitim kanalima i na različite načine. Ako ste se odlučili za varijantu šetnje na web stranici, neka ona bude lako uočljiva kako bi posjetitelji Vaše web stranice ubrzo nakon otvaranja stranice vidjeli da imate virtualnu šetnju.
  Možete postaviti virtualnu šetnju na Vašu Facebook stranicu u zaseban tab, ali pod uvjetom da imate 10 000 pratitelja. Ovo ne mora biti prepreka jer šetnju možete podijeliti u objavi tako da postavite link na šetnju i tu objavu postavite kao istaknutu. Tako će Vaši pratitelji znati za Vašu virtualnu šetnju.
  Na Instagramu možete napraviti je postaviti link na virtualnu šetnju u opis profila na mjesto rezervirano za web lokaciju, odnosno stranicu. Također je moguće postaviti link u Instagram story i tako doseći veliki broj ljudi.

 • Gdje se mogu pronaći virtualne šetnje?

  Virtualna šetnja je marketinški alat i izvanredna promocija za male tvrtke, restorane, ustanove, trgovine, fitness, evente, hotele, tržište nekretnina i još mnogo toga…

 • Jesu li virtualne šetnje sigurne?

  Virtualne šetnje su sigurne. Razlozi ove tvrdnje su slijedeći:

  * nema fizičkog rizika, odvijaju se u virtualnom prostoru

  * izbjegava se izloženost prirodnim nepogodama

  * za prikaz virtualne šetnje ne dijelite osobne podatke

  * korisnici imaju kontrolu nad prikazom sadržaja.

 • Koje su buduće perspektive virtualnih šetnji?

  Napredak tehnologije snimanja i umjetna inteligencija omogućit će kvalitetniji prikaz prostora i prilagođeno iskustvo prema osobnom intersu.

  Virtualne šetnje primjenjuju se u različitim industrijama (turizam, nekretnine, obrazovanje, umjetnost, zabava…) što će ujedno unaprijediti industrije u kojima se primjenjuju.

 • Kako do interaktivne virtualne šetnje i Street Viewa?

  Kontaktirajte nas danas, možemo vam pomoći u stvaranju interaktivnog virtualnog obilaska od 360° i/ili interaktivne karte Street View. Putem e -pošte ili telefonom zatražite informacije, mi smo ovdje zbog vas.

 • Koje su osnovne komponente koje utječu na cijenu izrade virtualne šetnje?

  Cijene izrade virtualne šetnje mogu biti iskazane po broju pozicija snimanja i/ili veličini prostora.
  Kako bi vam olakšali proces, Centar 360 formirao je cjenik prema veličini prostorakoji namjeravate prikazati virtualnom šetnjom:

  * Interaktivnu virtualnu šetnju (50 m2 = 65 €)

  * Google Street View (50 m2 = 65 €)

  * Kombinacija – Interaktivna virtualna šetnja i Google Street View (50 m2 = 92 €).

 • Koje su moguće dodatne troškove ili naknade koje treba uzeti u obzir prilikom izrade virtualne šetnje?

  Dodatnih (skrivenih) troškova nema. Moguća je naplata dolaska na lokaciju, ukoliko je lokacija snimanja izvan Zagreba.

 • Jesu li troškovi izrade virtualne šetnje jednokratni ili postoje i naknadni troškovi održavanja ili ažuriranja?

  Troškovi izrade virtualne šetnje su jednokratni. Nema naknadnih troškova (npr. vrijeme prikaza aktivne virtualne šetnje i sl.).

 • Da li cijena izrade virtualne šetnje ovisi o trajanju ili duljini same šetnje?

  Cijena izrade virtualne šetnje ovisi o veličini prostora i udaljenosti lokacije snimanja. Moguća je naplata dolaska na lokaciju, ukoliko je lokacija snimanja izvan Zagreba.

 • Postoje li paketi ili planovi koji mogu utjecati na cijenu izrade virtualne šetnje?

  Ovisno o Vašim potrebama, moguće je izraditi:

  * Interaktivnu virtualnu šetnju (cijena od 65 €)

  * Google Street View (cijena od 65 €)

  * Kombinacija – Interaktivna virtualna šetnja i Google Street View (cijena od 92 €).

 • Jesu li dostupne opcije financiranja ili fleksibilni uvjeti plaćanja za izradu virtualne šetnje?

  Opcije financiranja i uvjeti plaćanja podložni su dogovoru (prije svega odnosi se na agencije za nekretnine i sl.).

  Plaćanje se vrši nakon odrađenog posla i iskazanog zadovoljstva izrađenom virtualnom šetnjom od strane naručioca.

 • Kako virtualna šetnja utječe na SEO (vaše web stranice) ?

  cookies-1SEO (Search Engine Optimization) znači
  optimizacija za tražilice i proces je koji se koristi za optimizaciju tehničke konfiguracije web stranice.

  Ako osoba ode na vašu web stranicu i tamo je samo 15 sekundi, Google to tumači kao kratko vrijeme i nije relevantno za rezultat. Ako je osoba na vašoj web-lokaciji duže, to govori Googleu da je sadržaj vaše web stranice relevantan, zanimljiv i daje odgovor za ono što je pretraživala. Virtualne šetnje povećavaju vrijeme zadržavanja za 5 – 10 puta, što poboljšava SEO vaše web stranice i pridonosi boljem rangiranju.

  Sadržaj kao što su fotografije, videozapisi, audio i virtualni obilasci pomažu stranicama da se sami rangiraju. Stranice/objave bez relevantnog multimedijskog sadržaja rangiraju se niže, a studije su pokazale da integracija multimedije u vaše stranice povećava rang. Interaktivna virtualna šetnja može biti mješavina fotografija, videa, zvuka i duboko privlačnog doživljaja za vašu publiku.
  Google ne mjeri samo što se nalazi na web stranici, već i kako ljudi stupaju u interakciju sa sadržajem. RankBrain je Googleov algoritam s AI-om koji određuje kako se osoba bavi sadržajem na samoj stranici. Objavom interaktivne virtualne šetnje na vašoj web stranici pokazuje Googleu da ste izravno angažirali relevantan sadržaj kako bi ga ljudi mogli istražiti.

 • Koji je najbolji marketing alat za nekretnine?

  Znanje je moćno i u kombinaciji s najboljim marketing alatom za nekretnine kao što suvirtualne šetnjedovest će vas do uspjeha.

  Način na koji predstavljate popis nekretnina trebao bi nadahnuti, privući i angažirati potrošača. Ključ vašeg uspjeha je korištenje virtualne šetnje za nekretnine kako biste se razlikovali od svih ostalih. Uz virtualne šetnje budite ispred svih, preuzmite stvar u svoje ruke, izgradite povjerenje i jednostavno dođite do klijenata.

 • Treba li vašoj tvrtki Google Street View?

  S virtualnim šetnjama Google Street View povećavate svoju web prisutnost, posebno na Google kartama. Samo usporedite 2 tvrtke pronađene na Google kartama. Jedna ima virtualnu šetnju u kojoj možete ući unutra i vidjeti kako je… a jedna nema. Koju biste odabrali za pogledati? Razmislite o tome.

  Svoju virtualnu šetnju 360° i/ili Google Street View možete podijeliti ne samo na Google kartama, već i na društvenim mrežama , web -stranici, pa čak i kao potpis na e-porukama ! Dijeljenje vaših virtualnih obilazaka vrlo je jednostavno i izvrstan je način da povećate izloženost svom poslovanju.

 • Što vaša tvrtka može učiniti kako bi vas kupci pronašli?

  Umjesto da koristimo tražilice samo za odgovaranje na pitanja, tražimo upute do najbliže trgovine. Ili tražimo recenzije kupaca za proizvode koje razmišljamo kupiti.

  Dok potrošači koriste web-mjesta za pronalaženje ili interakciju s tvrtkama, oni se i dalje snažno oslanjaju na tražilice kako bi pronašli vašu tvrtku.

  A kada traže lokalnu tvrtku, vaša su lokacija i radno vrijeme neki od najpoželjnijih rezultata.
  Dakle, gdje potrošači počinju svoju mobilnu pretragu?

  * 48 posto starta na tražilicama

  * 33 posto počinje na web stranicama trgovaca

  * 26 posto počinje na aplikacijama

  Dok se tehnologija i dostupne informacije ubrzano mijenjaju, temeljni principi pretraživanja ostaju isti. Koliko god se način pretraživanja mijenjao, a mijenjat će se opet i to brže nego mislimo, dobar sadržaj na vašoj web stranici uvijek će biti od velike koristi vašem poslovanju.

  Otprilike 90% iznajmljivača tražit će svoju sljedeću smještajnu jedinicu na internetu. Poboljšajte vašu marketinšku igru. Iskoristite prednosti…

 • Kako promovirati i plasirati virtualne šetnje?

  Postoji mnogo jednostavnih i postojećih načina za promoviranje vaše virtualne šetnje (online i offline). Pogledajmo kako plasirati svoje virtualne šetnje za maksimalnu izloženost.
  Ugradite virtualnu šetnju na svoju web stranicu. Može biti kao veza u izborniku (link) ili ugrađena negdje na stranici (iframe).

  Ukoliko vaša tvrtka ima društvene kanale, sjajan način promoviranja vašeg brenda je alat virtualne šetnje. Virtualne šetnje možete podijeliti na svakoj platformi, uključujući Facebook, LinkedIn, Twitter, Google My Business, Instagram…

  Jedan od najučinkovitijih, ali najmanje korištenih marketinških alata je potpis e-pošte. Svi šalju e-poštu, a često ćete navesti svoje ime, tvrtku, podatke za kontakt, društvene kanale, a možda čak i slogan tvrtke u potpisu e-pošte. Dodavanje veze na vašu virtualnu šetnju daje svima priliku s kojima ste u kontaktu da iz prve ruke vide i dožive lokaciju. Osim toga, ova metoda je najlakša za postavljanje i ne košta ništa za održavanje.

  Postavljate pitanja: „Tko danas koristi tiskane medije?“ i drugo, „Kako mogu staviti virtualnu šetnju u časopis, tiskanu reklamu, plakat…?“

  Odgovor: jednostavno je, tiskanjem QR koda koji povezuje klijente s virtualnom šetnjom.
  Još uvijek je važno privući promet na svoju web stranicu. Da biste to učinili, morate stvoriti sadržaj koji je zanimljiv i svjež. Prave taktike i strategije dovode kupce na vašu web stranicu. Upravo vaši klijenti i kupci svojim ponašanjem poboljšavaju SEO vaše web stranice.

 • Koje su pogodnosti panorame 360 na Booking.com?

  Panorama 360 na Booking.comKao vlasnik nekretnine, uključivanje panorama 3600 u vaš popis na Booking.com može promijeniti vaše poslovanje. Evo zašto BOOKING 360 treba biti bitan dio vaše marketinške strategije iznajmljivanja:

  * povećanje broja rezervacija

  * veće zadovoljstvo gostiju

  * smanjenje nesporazuma

  * konkurentska prednost na tržištu

  * pozitivno iskustvo gostiju

  * jačaju ugled vašeg objekta

  * povećavaju potencijal prihoda

  * poboljšano Booking.com rangiranje

 • Kako dodati 360° fotografiju na Booking.com?

  Prijavite se kao administrator

  * Fotografije dodajemo objektu – kartica fotografije

  * Na dnu prozora u polje PREDSTAVLJAMO 360 FOTOGRAFIJE kliknite na plavi gumb DODAJ FOTOGRAFIJE

  * Odaberite fotografiju na svom računalu, potvrdite

  * Fotografija je dodana

  * Možete dodati više fotografija.