Postupak izrade virtualne šetnje

Nakon Vašeg iskazanog interesa za snimanje i izradu virtualne šetnje dogovaramo izgled virtualne šetnje, vrijeme snimanja, cijenu itd… Postupak izrade virtualne šetnje sastiji se od nekoliko koraka.

POSTUPAK IZRADE VIRTUALNE ŠETNJE

 1. u dogovoreno vrijeme dolazimo u prostor koji ste namjenili snimanju,
 2. iscrtavamo okvirni tlocrt prostora, te
 3. vršimo snimanje kamerom 360 (Ricoh Theta Z1).
 4. Snimljene fotografije obrađujemo i
 5. pripremamo za objavu.
 6. U posebnom programu spajamo sferne fotografije u virtualnu šetnju, te po potrebi
 7. dodajemo fotografije, filmove, poveznice i informacije koje želite objaviti unutar same virtualne šetnje, npr. linkove na proizvode koje prodajete.
 8. Ovisno o vašem odabiru, virtualnu šetnju objavljujemo na Google kartama (Google Street View) i/ili kao samostalnu interaktivnu virtualnu šetnju.
 9. Na Vaš e-mail šaljemo link na virtualnu šetnju kako bi mogli izvršiti pregled. Nakon što ste pregledali snimljeni materijal vršite plaćanje po dogovorenoj cijeni. Sve cijene iskazane su s PDV-om.

Postupak izrade virtualne šetnje uvijek je isti, vaše zanimljive virtualne šetnje čine razliku.

CIJENA VIRTUALNE ŠETNJE

Ovisno o tlocrtu i rasporedu prostora koji želite prikazati razlikovat će se i broj snimljenih sfernih fotografija. Svjesni smo da Vas cijena virtualne šetnje po broju snimljenih fotografija dovodi u situaciju u kojoj sami birate između kvalitete i cijene. 

Stoga smo Vam ponudili cjenik po kvadraturi prostora. Uobičajeno je u prostoriji koja se snima snimiti po jednu sfernu fotografiju na svakih 4 m2. U nekim situacijama stvarni broj fotografija razlikovat će se ovisno o rasporedu prostora.

VRIJEME IZRADE VIRTUALNE ŠETNJE

Kada je prostor pripremljen za snimanje, vrijeme utrošeno za snimanje jedne fotografije je cca. 2 do 5 minute. Ako je fotografija kvalitetno snimljena vrijeme za uređivanje fotografije i pripremu za prikazivanje biti će kraće… Nakon obrade fotografija potrebno je iste postaviti u virtualnu šetnju i međusobno ih povezati, te objaviti. Proces može trajati jedan do dva dana, ovisno o obimu posla, te raspoloživom vremenu.

AUTORSKO PRAVO

Materijali nastali snimanjem za potrebe Vaše virtualne prezentacije nakon objave postaju vaše vlasništvo. Fotografije možete preuzeti zajedno s virtualnom šetnjom (link) za koju će biti omogućen prikaz idućih godinu dana (hosting).

OBJAVA VIRTUALNE ŠETNJE

Postavljanje virtualne šetnje na vašu web stranicu izuzetno je jednostavno. Možete ugraditi u stranicu (iframe) ili dodati direktni link. Ako želite promovirati virtualnu šetnju u tiskanom obliku preporučamo korištenje QR koda.

OLAKŠAJTE NAM POSTUPAK IZRADE VIRTUALNE ŠETNJE

Priprema prostora

Kako bi mogli obaviti snimanje prostora koje želite prikazati u virtualnoj šetnji iste je potrebno pripremiti. Osim osnovnog čišćenja prostora potrebno je: isprazniti koševe za smeće, nepotrebne stvari ukloniti iz prostora, radne površine očistiti i ukloniti nepotrebno, privatne fotografije i sl. ukloniti, poravnati slike, ogledala i sl., zamijeniti neispravne žarulje, poravnati namještaj itd.

Ne možemo snositi odgovornost za prikaz neurednog prostora ili za prostore koji nisu pripremljeni za snimanje.

Postupak izrade virtualne šetnje

Postupak izrade virtualne šetnje

Categories:

2 thoughts on “Postupak izrade virtualne šetnje”

 1. There’s definately a lot to learn about this topic. I love all of the points you made.

 2. Centar360 says:

  Thanks for your comment.

Comments are closed.