Prednosti virtualnih obilazaka i nedostaci

Kao i mnoge druge industrije, virtualna šetnja doživjela je promjene. Korištenje virtualnih obilazaka postalo je uobičajena praksa. Koje su prednosti virtualnih obilazaka , a što su nedostaci?

Zbog nemogućnosti pregleda nekretnina jedan na jedan ili želje da pregledate nekretninu iz udobnosti svojeg doma virtualni obilasci postali su uobičajeni način prikazivanja nekretnine. Korištenje virtualnih obilazaka pokazalo je svoje prednosti, ali i nedostatke.

Street View
Google Street View

Prednosti virtualnih obilazaka

Obiđite nekretnine bilo gdje iz udobnosti svog doma

Obilazak nekretnine iz udobnosti svog doma (i svog uređaja) sigurno je jedna od najvećih prednosti. Uspoređujući vrijeme koje vam je potrebno za fizički obilazak i vrijeme koje vam je potrebno za virtualni obilazak nekretnine neusporedivo je.

Obiđite mnogo nekretnina u kratkom vremenskom razdoblju

Vrijeme je novac! Možete posjetiti neograničen broja nekretnina, zabilježiti pojedinosti i vraćati se na iste n puta. Virtualni obilasci su udobni i praktični. Ako želite u pregled nekretnine uključiti i druge osobe, dovoljno je poslati link toj osobi i ona može virtualno prošetati nekretninom.

Virtualne šetnje su pouzdanije od fotografija

Kaže se: “Slika govori tisuću riječi.” Ako je to tako, virtualna šetnja govori još više! Kamera od 360 vidi sve, daje vam pravu perspektivu nekretnine.

Prednosti virtualnih obilazaka

Nedostaci virtualnih obilazaka

Ne upoznajete susjedstvo

Virtualni obilazak uglavnom uključuje samo mikro lokaciju nekretnine. Nećete moći vidjeti susjednu zgradu i okolicu, pa će biti potrebna dodatna istraživanja. Razgovarati sa susjedima i dobiti predodžbu o dinamici područja na kojem se nalazi nekretnina može biti važan faktor pri odabiru. (Pogledajte primjer: Stan u Zagrebu ) Ipak, postoji rješenje i za ovaj problem. Uz Google Street View možete upoznati okolinu, „prošetati“ ulicom i upoznati sadržaje koji se nude u okolici.

Bez fizičke interakcije s nekretninom

Kroz virtualnu šetnju obilazite stan bezbroj puta, izrađujete točne procjene u kojem je stanju nekretnina, no još uvijek to nije isto kao i biti u stanu (nekretnini). Koliko svjetla obasjava kuhinju, čuje li se buka u spavaćoj sobi, kako miriše kada uđete u dom?

Ne upoznajete svog stanodavca

Uz virtualni obilazak možda nećete imati priliku osobno upoznati stanodavca i riješiti sva pitanja koja vas zanimaju prije useljenja.

Interaktivne virtualne šetnje izvrstan su alat za uštedu vremena, energije i novca. Prednosti su neupitne, ali postoje i nedostaci. Koristeći prednosti virtualnih obilazaka možete napraviti uži izbor interesantnih nekretnina, a osobnim obilaskom prebroditi nedostatke.

Nadam se da smo vam barem djelomično ukazali koje su prednosti virtualnih obilazaka i što su nedostaci. (13.1.2024.)

Prednosti virtualnih obilazaka i nedostaci virtualnih obilazaka:

Categories:

3 thoughts on “Prednosti virtualnih obilazaka i nedostaci”

  1. Ivana says:

    Kvalitetan članak… hvala

    1. Centar360 says:

      Hvala, naša iskustva i znanje rado dijelimo s zajednicom

Comments are closed.